KURSER

Fotograf Göran Sköldberg                                                                       

Kursprogrammet

 

Magiska fötter för kvinnor (Kurs 1)

Kvinna, tangon sjunger om dig… 

vill ha din närvaro… 

dina impulser … 

det som gör dig unik... 

Magiska fötter är en kurs för dig som vill fördjupa mångfalden i tangokvinnans roll. Tangokvinnan är ingen “följare”, utan en kvinna som känner glädje och styrka i sin kvinnlighet. Under kursens gång söker vi tangokvinnan inom oss och övar att ta plats för att skapa dansen tillsammans med mannen.

Ingen danspartner behövs

 

Lärare: Cristina Ramirez

Nivå: forts/medel/avc

Kurstid: fredag-söndag, 16-17 juli, kl 10.00-11.00, tre dagar. Det är även möjligt att i mån av plats delta i enstaka lektioner.

Lokal: Rotundan

Pris: 800 kr. Enstaka lektioner 300 kr

 


Mannens roll i tango - musikalitet, teknik, navigation (Kurs 2)

Ett romantiskt, sensuellt möte i tango kräver lyhördhet både för kvinnan och musiken men också en egen god teknik och en enkel repertoar av stegvariationer som är anpassade till samspelet med de andra dansparen. Vi övar musikalitet med rytm och frasering, abrazo och stegteknik. Vi övar också på stegslingor som är anpassade till ett trångt dansgolv. Stegen färgar vi med känsla, intensitet och en personlig ton. Vi bekantar oss också med några av de viktigaste koderna på en milonga.

Obs! Ingen partner behövs. 

 

Lärare: Tommy Persson

Nivå: forts/medel/avc

Kurstid: fredag- söndag, 16-17 juli, kl 10.00-11.00, tre dagar. Det är även möjligt att i mån av plats delta i enstaka lektioner.

Lokal: Pelarsalen

Pris: 800 kr. Enstaka lektioner 300 kr 

 


Tangons andra universum - Cruzadasystemet (Kurs 3)

 Vi går igenom grunderna och de viktigaste variationerna i cruzadasystemet, hittar och varierar rytm och frasering, slipar på hållning, abrazo och steg. Vi övar också på att dansa socialt med figurer som passar på dansgolvet inom det korsade systemet.

Abrazo, omfamningen, kontakten mellan mannen och kvinnan är tangons mening: Passionerat, moget, personligt, temperamentsfullt möter kvinnan mannen i en abrazo som vill lyssna på vad hon har att säga. Kvinna, säg det, ta fram dina känslor, låt dem växa och ta huvudrollen! Som en gåva till honom.

 

Lärare: Cristina och Tommy

Nivå: Fortsättning. Du bör ha gått nybörjarkurs och dansat tango något år. Kursen rekommenderas varmt även för dig som dansat på fortsättningsnivå tidigare men vill arbeta vidare med grundernas

Kurstid: fred-sönd 14-16 juli, kl 11.15– 12.45, tre dagar. Det är även möjligt att i mån av plats delta i enstaka lektioner.

Lokal: Rotundan

Pris: 1100 kr. Enstaka lektioner 450 kr.

Rabatt: Om du går hela kursen får du 150 kr rabatt på milongapasset. 

 


Giro milonguero (Kurs 4)

Nödvändigheten av att dansa på plats har i tango utvecklats till en konstart. Giro är kanske den stegslinga som bäst utnyttjar ett trångt dansgolv. Mannen och kvinnan har olika men lika viktiga funktioner. Giro bygger på improvisation som ger paret frihet att uttrycka sig tillsammans.

 

Lärare: Cristina och Tommy

Nivå: Medel/avancerad

Kurstid: fredag 14 juli kl 16.15-17.30. OBS! En dag.

Lokal: Rotundan.

Pris: 450 kr/person. 

Rabatt: Om du går kurs får du 150 kr rabatt på milongapasset.

 


Den magiska ocho redondo (kurs 5)

Ocho redondo är en fin liten stegslinga som har fördelen att den kan utföras på en minimal yta. Den är därför väldigt vanlig i Buenos Aires där det ofta är trångt på dansgolvet. En annan minst lika viktig fördel är att den kan dansas med tät abrazo. Dansad med musikalitet, timing och kvinnans vackert flätade steg känns ocho redondo som en magisk stegslinga.

 

Lärare: Cristina och Tommy

Nivå: Medel/avancerad

Kurstid: lörd 15 juli kl 16.15-17.30. OBS! En dag.

Lokal: Rotundan.

Pris: 450 kr/person

Rabatt: Om du går kurs får du 150 kr rabatt på milongapasset.

 


Öppna workshops om tangokulturens koder (Kurs 6)

Tango är inte bara tjusiga steg utan en sofistikerad danskultur med musik, dans, traditioner och koder av högsta kvalitet som skapats och utvecklats i mer än 100 år. Att känna till och förstå inte bara musiken och dansen utan även traditioner och koder och vad de står för förklarar mycket av passionen och kärleken som tangon brinner för. Man växer som dansare genom att förstå mer av tangons danskultur. Det behövs också för att kunna fungera bättre i större danssammanhang bland erfarna dansare.

 

Vi börjar varje workshop med att berätta om och öva på den traditionella milongans koder bl. a. uppbjudning med cabeceo.  Sen har vi en stunds samtal med olika teman. (Se nedan)

 

- Fredag: I huvudet på en milonguera. Den starka, emanciperade, självständiga tangokvinnan som tangon sjunger om.

 

- Lördag: I huvud på en milonguero. Den magiske dansaren som kan skapa musikaliska sensationer med perfekt kontroll över dansgolvet där han rör sig som fisken i vattnet.

 

Lärare:  Cristina och Tommy

Nivå: Alla nivåer

Kurstid: fredag-lördag, 14-15 juli, Kl 20.00 - 21.00, två dagar.

Det är även möjligt att i mån av plats delta i enstaka lektioner.

Lokal: Pelarsalen

Pris:  För dig som löst milongapass ingår entrén till workshops. För övriga 500 kr/person. Enstaka lektioner 300 kr/person. VälkomnaANMÄLAN TILL KURSER

Anmäl dig per e-post till info@tangoretiro.se. I anmälan skriver du kursnamn, ditt namn och adress, telefonnummer och om du ska gå med någon speciell partner. Det går att anmäla sig singel men vi tar in jämna par. Bekräftelse kommer inom ett par dagar och innehåller även info om hur du betalar. Se mer info om anmälan på sidan Anmälan & Betalning