Tango Retiro Milonguero Festival, Rättvik, Sweden, 11-14 July 2019

MILONGAS 2019

Milongas 2019

 

Tre kvällsmilongor och tre eftermiddagsmilongor i Rättviksparken, med DJ:s som garanterar att vi får dansa till musik med mycket energi som bär dig genom varje dans. Milongorna går i traditionell tappning med värdskap, cabeceovänlig bordsplacering och belysning som skapar en vänlig stämning både på och utanför dansgolvet.

 

 

Milonga El Abrazo, DJ: Jerzy Dzieciaszek

Torsdag 11/7 kl 21-01

El Abrazo, tangons passionerade och kärleksfulla omfamning menad att bilda en kropp med fyra ben där paret smälter samman och skapar tillsammans en unik, personlig och magisk dans. Det blir tema för vårt återförenande på första milonga som inleder årets tango retreat Retiro!

 

Milonga Matiné, DJ: Jerzy Dzieciaszek

Fredag 12/7 kl 13-15.30

Välkommen till en eftermiddagsmilonga.

Milonga Florida, DJ: Ingrid Centerdal

Fredag 12/7 kl 21-01

Florida betyder blommig och är namnet på den centralaste gågatan i Buenos Aires, med en stadspuls som bildar ett hav av fotgängare och påminner väldigt mycket om DÁrienzos brutala rytmen i tangon med samma namn. Det är även tillägnat den vackra, blommande Dalarna som varje sommar öppnar sina armar till oss tangodansare.

 

Milonga Matiné, DJ: Ingrid Centerdal

Lördag 13/7 kl 13-15.30

Välkommen till en eftermiddagsmilonga.

Milonga Noche de Carnaval, DJ: Fredrik Agell

Lördag 13/7 kl 21-01

¡Si! ¡Karneval igen! Karnevalen har en djupt symbolisk betydelse i tangovärlden och ger inspiration till många tangopoeter. Står för fantasin och magiken i att dansa med den ”okända” partnern som gömmer sig bakom en mask. Ta fram ditt hemliga jag och överraska sommarnatten när du bjuder upp till dans! Möjlighet till ansiktsmålning.

 

Milonga Caprichosa, DJ: Fredrik Agell

Söndag 14/7 kl 14-17

Caprichosa betyder på spanska nyckfull, rebellisk, egensinnig och representerar ett starkt karaktärsdrag hos tangomänniskor. Men det är även namnet på en av de mest kända och omtyckta pizzorna och det är därför vi ger milongan det namnet för vi avslutar hela Retiro 2019 med att, efter sista milongan, äta pizza tillsammans som farväl till nästa år.

 

 

Milongapass

Det är möjligt att, i mån av plats, köpa enbart Milongapass (entré till sex milongor och tre workshops). Kursdeltagare har företräde. Milongapasset kostar 850 kr och måste bokas och betalas i förväg. Enstaka biljetter kostar 200 kr. Det är tyvärr inte möjligt att köpa enstaka milongabiljetter vid entrén eftersom vi eftersträvar en jämn fördelning mellan män och kvinnor. Senaste datum för att boka milongapass är den 7 juli.

 

Anmäl dig per e-post info@tangoretiro.se. I anmälan anger du: ditt namn och adress.

 

Välkomna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved