Tango Retiro Milonguero Festival, Rättvik, Sweden, 11-14 July 2019

MILONGAS 2019 är under planering

Milongas 2018

 

Tre kvällsmilongor och tre eftermiddagsmilongor i Rättviksparken, med DJ:s som garanterar att vi får dansa till musik med mycket energi som bär dig genom varje dans. Milongorna går i traditionell tappning med värdskap, cabeceovänlig bordsplacering och belysning som skapar en vänlig stämning både på och utanför dansgolvet.

 

 

Milonga El Arranque, DJ: Jerzy Dzieciaszek

Torsdag 12/7 kl 21-01

EL Arranque (startskottet) är namnet på en av de mest traditionella milongas i centralaste Buenos Aires. En plats som välkomnar dansare från hela världen att dansa med lokala dansare som har dansat i flera decennier. Det blir startskottet till ännu en Retiro!

 

 

Milonga Matiné, DJ: Jerzy Dzieciaszek

Fredag 13/7 kl 13-15.30

Välkommen till en eftermiddagsmilonga.

 

Milonga Svart och vitt, DJ: Mathias Denk

Fredag 13/7 kl 21-01

Svart och vitt som det latinska temperamentet, som passionen som är tangons själ.

 

 

Milonga Matiné, DJ: Mathias Denk

Lördag 14/7 kl 13-15.30

Välkommen till en eftermiddagsmilonga.

 

Milonga Noche de carnaval, DJ: Ingrid Centerdal

Lördag 14/7 kl 21-01

¡Si! ¡Karneval igen! Karnevalen har en djupt symbolisk kraft i tangovärlden och ger inspiration för tangopoeter. Står för fantasin och magiken i att dansa med en ”okänd” partner som gömmer sig bakom en mask i en maskeradbal. Ta fram den hemliga delen av dig och överraska oss med tema Cambalache (loppmarknad, tingeltangel). Cambalache är en av de mest betydelsefulla tangos och texten handlar om den moderna tiden då all beblandas huller om buller som varorna på en loppmarknad. Tips lyssna gärna på Tingeltangel Anna Lena Brundins version av Cambalache. Möjlighet till ansiktsmålning.

 

 

Milonga Caprichosa, DJ: Ingrid Centerdal

Söndag 15/7 kl 14-17

Caprichosa betyder på spanska nyckfull, rebellisk, egensinnig och representerar ett starkt karaktärsdrag i tangomänniskor. Men det är även namnet på en av de mest kända och omtyckta pizzorna. Därför avslutar vi hela Retiro 2018 med att, efter sista milongan, äta pizza tillsammans som farväl till nästa år.

 

 

Milongapass

Det är möjligt att, i mån av plats, köpa enbart Milongapass (entré till sex milongor och tre workshops). Kursdeltagare har företräde. Milongapasset kostar 850 kr och måste bokas och betalas i förväg. Enstaka biljetter kostar 200 kr. Det är tyvärr inte möjligt att köpa enstaka milongabiljetter vid entrén eftersom vi eftersträvar en jämn fördelning mellan män och kvinnor. Senaste datum för att boka milongapass är den 7 juli.

 

Anmäl dig per e-post info@tangoretiro.se. I anmälan anger du: ditt namn och adress.

 

Välkomna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved