Tango Retiro Milonguero Festival, Rättvik, Sweden, 11-14 July 2019

Våra DJ:s på Tango Retiro 2019

 

Ingrid Centerdal

Jag vill spela musik som lockar till dans och har en lustfylld energi. Jag försöker bygga upp stämningen på milongan genom att spela en blandning av rytmisk och kraftfull musik blandad med mjukare och mer romantiska tongångar. Jag spelar främst den klassiska tangon från guldåldern med de stora orkestrarna från Buenos Aires. Jag spelar huvudsakligen på milongorna ”hemma” i Västerås men gästspelar även i olika tangoföreningar och festivaler.

 

Fredrik Agell

Jag har dj:at sedan 2008, mestadels i Stockholm, där jag bor, men under senare år allt oftare utomlands på festivaler och marathons. Jag satsar på energifylld, glad tango, för att skapa en välkomnande atmosfär där alla kan känna sig trygga och avslappnade. Jag lägger ner mycket tid på att hitta bra cortinor: välkända uppåtlåtar, som alla känner igen och som ger energi – rockn’roll, soul, disco, evergreens, allt som får dansarna att känna sig delaktiga i en avspänd fest som håller på att ta fart. När dansarna kommit igång är det viktigt att hålla energin på en hög nivå. Senare på kvällen kan det vara rätt läge att spela lite mer komplicerade tangos. Men aldrig två tandor på raken med lågenergimusik: då riskerar luften helt att gå ur milongan. Och handen på hjärtat, vem vill gå hem eller sitta, då det bästa av D’Arienzo eller Di Sarli ljuder ur högtalarna?

 

Jerzy Dzieciaszek

Jag spelar tangomusik som DJ sedan 15 år på milongor och festivaler. Jag spelar mest traditionell tangomusik omtänksamt utvald från min stor samling av tango inspelningar. Jag har under många år varit DJ på Tango Retiro och på internationella festivaler i ett antal länder. Jag har metodiskt samlat det mesta som finns inspelat av de stora orkestrarna från guldåldern.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved