Tango Retiro Milonguero Festival, Rättvik, Sweden, 11-14 July 2019

LÄRARE

Pernille Emborg &

David Angelo

 

 

Pernille och David strävar i sin undervisning att få eleverna att gå i den täta omfamningen som kännetecknar milonguerostilen med god hållning, en vacker och mjuk omfamning och bra kommunikation.

Att få deltagarna att känna att de dansar med glädje.

 

Deras filosofi är att Tango inte bara är en massa steg utan att gå hjärta mot hjärta och ordlöst till ett möte mellan det kvinnliga och det manliga.

 

David och Pernille har en egen tangoskola (Tango y miel) i Danmark.

 

www.tangoymiel.dk

Cristina Ramirez &

Tommy Persson

 

Cristina Ramirez (född och uppväxt i Montevideo, Uruguay) och Tommy Persson har undervisat i tango tillsammans i över 20 år och är väl förankrade i Buenos Aires milonguerokultur. De har en egen tangoskola i Stockholm

 

Cristina och Tommy är väl insatta i den traditionella tangokulturen och gör en tolkning av den på ett sätt som går emot uppfattningen att kvinnan är en följare och att mannen är en förare som dominerar dansen. Deras vision är en man som både kan navigera paret på dansgolvet men också kan framhäva kvinnans självständiga och skapande personlighet.

 

Denna vision speglas i deras pedagogik på kurserna.

De utvecklar ständigt sin undervisning, framför allt inom musikalitet och teknik i rörelser och stegvariationer anpassade till en tät abrazo och ett trångt dansgolv. Målet är att skapa frihet för både mannen och kvinnan att uttrycka musiken i dansen i ett hav av andra dansande par.

 

* Här är ett smakprov från en lektion med Cristina och Tommy

 

* www.tangoinspiration.com

 

 

Copyright © All Rights Reserved